פעילות גופנית במהלך תקופת ההיריון, מומלצת לכל אישה הרה, בין אם מדובר בנשים הרות המעוניינות להתחיל בפעילות במהלך תקופת ההיריון, ובין אם מדובר בנשים הרות המעוניינות לשמור על רצף האימונים בהם הן החלו עוד לפני הכניסה להיריון. בשני המקרים, מחקרים מוכיחים כי הפעילות הגופנית לנשים הרות היא בעלת השפעה חיובית על האישה לאורך כל תקופת ההיריון, במהלך הלידה ובתקופה שלאחר הלידה.
פעילות גופנית במהלך תקופת ההיריון – כל היתרונות
תקופת ההיריון מלווה בשינויים הורמונאליים ופיזיולוגיים המשפיעים במידה ניכרת על מצבה הבריאותי של האישה ההרה, כאשר בין יתר התסמינים הנלווים לשינויים המתרחשים בגופה של האישה ההרה תוכלו למצוא: עלייה במשקל, כאיב גב, שינויים במצב הרוח, בחילות, עומס על רצפת האגן ועוד. מנגד, קיומה של פעילות גופנית במהלך תקופת ההיריון מסייעות להתמודדות עם התסמינים הנ"ל ואף תורמת לחיזוק שרירי רצפת האגן ומסייעת בשמירה על משקל גוף תקין לאורך תקופת ההיריון. בנוסף, חשוב לציין את העובדה שהפעילות הגופנית במהלך תקופת ההיריון, מסייעת בהכנת גוף האישה ההרה לתקופה שאחרי הלידה ותורמת רבות לחזרה לגזרה של לפני ההיריון לאחר הלידה.
אימון גופני במהלך תקופת ההיריון – מה חשוב לדעת?
כל סוג של פעילות גופנית במהלך תקופת ההיריון, חייב להיעשות בהתאמה לתקופת ההיריון על פי חלוקה לטרימסטר ובהתאמה מדויקת למצבה הגופני והבריאותי של האישה ההרה. בטרימסטר הראשון להיריון (עד סוף חודש שלישי להיריון), מומלץ לקיים פעילות גופנית מתונה בעצימות נמוכה וזאת לנוכח העובדה שתקופה זו היא התקופה הקריטית לקליטת העובר. בטרימסטר השני (בין סוף חודש שלישי לסוף חודש שישי), ניתן לקיים פעילות גופנית בעצימות גבוהה יותר אך יש להימנע מביצוע תרגילי אימון בשכיבה על הגב. בטרימסטר השלישי (בין תחילת חודש שביעי עד סוף ההיריון), יש לבצע את הפעילות הגופנית בהתאם לתחושת הכללית והיכולות הפיזיות. בכל אחד מהטרימסטרים לאורך כל תקופת ההיריון, מומלץ להקפיד על הכללים הבאים:
- מומלץ שכל מסגרת של פעילות גופנית בהיריון תעשה תחת פיקוח של מאמנים אישיים המתמחים באימון נשים במהלך תקופת ההיריון ולאחר לידה.
- חשוב להפקיד על הפסקות תדירות ומרובות במהלך האימון ועל שתיית מים מרובה לפני ואחרי האימון.
- מומלץ להימנע מביצוע תרגילים המשלבים בתוכם אלמנטים של קפיצה או ניתור
- מומלץ להימנע מביצוע תרגילים מאמצים יתר על המידה
- במידה ולא ביצעתן פעילות גופנית סדירה לפני ההיריון, מומלץ לקיים פעילות גופנית מתונה במהלך תקופת ההיריון, כאשר בין יתר סוגי הפעילויות הגופניות המומלצות במקרים אלו תוכלו למצוא פעילויות כגון: שחייה, הליכה, יוגה ואימוני כושר אישיים עם מאמן כושר מוסמך המתמחה באימוני נשים בהיריון ולאחר לידה.
שימו לב – חשוב להיוועץ עם הרופא המלווה אתכן לאורך תקופת ההיריון על מנת לקבל אישור רפואי לצרכי קיומה של פעילות גופנית כזו או אחרת במהלך תקופת ההיריון. כמו כן, חשוב לציין שבכל אותם מצבים בהם אתן מתמודדים עם התכווצויות ברחם, דימומים או היעדר תחושות של העובר במהלך תקופת ההיריון, ו/או מצבים של סחרחורות, כאבי ראש חזקים או תחושת עילפון במהלך האימון עצמו, יש להפסיק באופן מיידי את הפעילות הגופנית ולפנות לייעוץ רפואי.